Home | Dokter Corrie? | De regering | Petitie | Nieuws | Wie zijn wij? | In de media | Reageer

Reageer

Wij ontvangen graag voorbeelden van ouders / verzorgers / docenten die het onderwerp dokter Corrie aanhangig hebben gemaakt op school en de reactie die zij erop hebben gekregen.

Wat is jullie argument geweest? Hoe gaat jullie school hiermee om? Heeft de school het programma misschien gestopt of is je juist te verstaan gegeven dat je kind het moet kijken?

We zouden graag deze voorbeelden - anoniem indien gewenst - op de site willen plaatsen. Laat het ons weten via info@stopdoktercorrie.nl

Ook wanneer je ter ondersteuning van deze site je mening wilt geven, kun je reageren naar info@stopdoktercorrie.nl

Reacties

 • Jenaplanschool De Sterrenwachter te Loosdrecht
  Ook wij maken ons ernstige zorgen over het item Dr. Corrie in het weekjournaal. Wij waren niet op de hoogte van de uitzending en zijn door de school (Jenaplanschool De Sterrenwachter te Loosdrecht) ook niet geïnformeerd. Wij hebben dit bij de school neergelegd maar deze neemt geen actie omdat er z.g. geen andere ouders hebben geklaagd. Wellicht moet uw organisatie nog meer ouders mobiliseren en nog meer publiceren in de landelijke kranten en websites (wij lazen uw artikel in de Volkskrant en hebben toen gelijk de petitie getekend!). Wij zijn ervan overtuigd dat er dan veel meer ouders hun afgrijzen zullen laten blijken. De NTR moet gewoon met dit onderdeel stoppen. Deze platvloerse benadering heeft zeker bij zo'n onderwerp eerder negatieve dan positieve gevolgen. Een onderwerp als seksuele voorlichting dient vanuit respect en liefde voor elkaar te worden behandeld! Wij ondersteunen uw actie volledig. (ouders van een leerling in groep 7)
 • Reactie uit Paramaribo, Suriname
  Laatst zag ik hier in Suriname het NOS-journaal waarin het onderwerp ‘dokter Corrie’ behandeld werd.
  Daarbij werden ook interviews met kinderen in een klas vertoond die dat programma hadden gezien. Bij een geïnterviewd meisje kwam duidelijk naar voren dat zij toch wel blij was met het programma van dokter Corrie, want sex werd door dokter Corrie ‘normaal’ gemaakt, dat gevoel van ‘huh, huh’ of oei was bij haar verdwenen. Ik dacht: ‘Wat jammer voor jou dat je zegt dat dat gevoel verdwenen is. Ik hoop voor jou dat je een beetje jokte met die microfoon en camera voor je neus’.
  Laten wij sex naar kinderen toe niet gewoon maken of lollig, als iets waar je over praat en praktiseert met je vriendjes en vriendinnetjes van 12 jaar of ouder (of jonger). Sex is iets spannends, dat bij verliefdheid hoort en bij vlinders in je buik en het is iets dat je pas gaat praktiseren wanneer je voor jezelf kunt zorgen en de verliefdheid wederzijds is en wanneer je beiden het verlangen hebt om oud met elkaar te worden.
  De ouders of grootouders moeten hun (klein)kinderen daarin opvoeden en als voorbeeld zijn. (anoniem)
 • Ik draai me altijd om...
  Onze twee oudsten zijn 10 en 9 jaar en zitten in groep 7 en 8. De oudste zegt: ‘Ik draai me altijd om, ik hoef dat niet te zien. En veel kinderen doen dat.’ De jongste van deze twee zegt: ‘De hele klas duikt onder de tafel. Niemand wil het zien.’ Tja, lijkt me duidelijk dat het voor de meeste kinderen niet geschikt is. Zelf vind ik dat het hebben van seks aangemoedigd wordt en dat is uit den boze op deze leeftijd! Ik begrijp niet dat schooltv zich daarmee heeft ingelaten. Waar moet dat naar toe met deze maatschappij... (een verontruste ouder...)
 • Hoera, hoera! Eindelijk ouders die zich laten horen!
  Wij hebben 3 tiener-kleinkinderen, die zich als 17-jarigen gedragen alsof ze getrouwd zijn.
  Triest! Wij betreuren dit gedrag ten zeerste en hebben medelijden met onze jongeren. Als je een afkeurende opmerking maakt is de reactie van onze eigen kinderen:
  “Ja Ma, de tijden zijn veranderd”.
  Ons weerwoord is dan: “Maar de tijdgeest wordt méde door jullie bepaald!
  Jullie zijn dus mede-verantwoordelijk!”
  Heel veel dank voor dit protest. Ik bid om zegen over deze actie. (anoniem)
 • Gewoon ter sprake brengen
  Drie van onze vier kinderen zitten momenteel op de basisschool en in de klas van onze dochter van 10 werd er gekeken naar het Schooltv-weekjournaal. Daarbij kwam er natuurlijk ook een aflevering van dokter Corrie voorbij. Ik ben daarom naar de teamleider bovenbouw gegaan om haar te vragen of ze Dokter Corrie kent. Ik vroeg haar om eens een aflevering te bekijken en te oordelen of dat nu de juiste manier is om kinderen iets bij te brengen over seksualiteit. Ze weten onze mening over dit onderwerp en aanverwante artikelen en ze nemen ons gelukkig serieus en gaan nooit een gesprek hierover uit de weg. Deze keer ook niet en de dag erna werd ik al weer aangesproken door de teamleider en ze zei dat ze het ook erg smakeloos vond. In alle bovenbouwgroepen moeten de leerkrachten, als ze het weekjournaal willen kijken met de kinderen, de aflevering van dokter Corrie overslaan. Dus ik zou iedereen adviseren heel eenvoudig je bedenkingen tav dokter Corrie kenbaar te maken aan een leerkracht of teamleider, wie weet.... (Familie Jetten)
 • Bezwaar van zoon van 10
  Onze zoon van 10 jaar in groep 7 kwam al na twee uitzendingen thuis met de mededeling dat ze in de klas Dokter Corrie keken en dat hij dat niet fijn vond. Zijn grootste bezwaar was dat dokter Corrie het onderwerp niet serieus nam en met veel besmuikt gegiechel bracht. Hij vond het kinderachtig, te technisch, niet het complete verhaal, niet voor zijn leeftijd en niet in overeenstemming met hoe wij er thuis over praten. Hij voelde zich er zeer ongemakkelijk bij: het is geen onderwerp voor school.
  Omdat ik vlak daarna moest werken en niet met hem meekon om er samen met de leerkracht over te praten, heeft hij zelf het onderwerp aangekaart. Zeer dapper, vonden wij. Het was een goed gesprek. De volgende dag had ik wel tijd om met de leerkracht er over praten. Zij was buitengewoon onder de indruk van de volwassen manier waarop onze zoon zijn gevoelens en idee onder woorden had gebracht. Intussen was er al overleg met de leerkracht van groep 8 geweest, waar ook werd gekeken. Inmiddels is het beleid dat het school-tv-weekjournaal wordt gekeken TOT dokter Corrie begint. (bezorgde ouders)
 • Schooltv uitzetten
  Soms hoor je mensen reageren met “Maar dan zet je de televisie toch gewoon uit?!”. Maar dat is nou juist het punt. Dat kan niet. Het zit middenin een algemeen nieuws-weekoverzicht van Schooltv dat kinderen op school zien. Het heeft echter niets met nieuws te maken. Het is het opdringen van de vrije seksuele moraal die we kennen van Rutgers WPF in een algemeen geaccepteerd en nuttig nieuwsprogramma van Schooltv. Gelukkig hebben veel scholen toch besloten geen Schooltv Weekjournaal te kijken zolang dokter Corrie er onderdeel van uitmaakt. Wij zetten de tv uit op het moment dat dokter Corrie begint. (anoniem)
 • Dokter-Corrie-frietjes
  Wij hebben onze (katholieke) school verzocht om het schooltv weekjournaal niet te kijken zolang dokter Corrie er onderdeel van uitmaakt. Helaas heeft school beslist om toch te kijken omdat er veel actueel nieuws in het weekjournaal zit dat ze niet willen missen. Daarom hebben we school gevraagd onze kinderen tijdens het schooltv weekjournaal een inhaalwerkje te laten doen. Om deze ‘negatieve actie’ in een ‘positieve ervaring’ om te zetten, gaan we nu op vrijdag lunchen met dokter-Corrie-frietjes! (anoniem)