Home | Dokter Corrie? | De regering | Petitie | Nieuws | Wie zijn wij? | In de media | Reageer
P E R S B E R I C H T

11 november 2013

‘Kabinet steunt eenzijdige manier van seks-denken op SchoolTV’

Bezorgde ouders die ervoor pleiten ‘Dokter Corrie’ uit het SchoolTV Weekjournaal te halen, voelen zich in de kou staan. “Staatssecretaris Dekker werkt de opvoeding van onze kinderen tegen.” Het comité heeft drie grote problemen met zijn antwoorden aan Kamerlid Joël Voordewind over Dokter Corrie.

  • Geen aandacht voor diverse manieren van denken over seksualiteit
  • Ook Rutgers WPF nam afstand van Dokter Corrie
  • Toezicht publieke omroep schiet tekort

Geen aandacht aan diversiteit

Het kabinet doet niets aan Dokter Corrie en het comité bezorgde ouders is dan ook teleurgesteld. Eerder eiste het kabinet via kerndoelen aandacht voor de diversiteit die in ons land bestaat rondom seksualiteit, en ook aan seksuele diversiteit zelf. Het is tekenend dat deze keer het kabinet de andere kant op kijkt. Kinderen van miljoenen beschaafde ouders die geen sekslessen op de basisschool willen voor hun kinderen staan in de kou. Zo krijgen meer dan een miljoen Christenen en rond de miljoen Moslims via het eerder zeer gewaardeerde SchoolTV Weekjournaal enkel en alleen les in de libertijnse manier van seks-denken die een minderheid in ons land aanhangt. Daarnaast zijn er ook tal van ouders die de manier waarop SchoolTV over seks communiceert gewoonweg platvloers vindt. “Dit is ronduit stuitend. Er bestaat inderdaad een libertijnse traditie in ons land. Maar ook een christelijke, een conservatief-liberale, een socialistische, een Joodse en een humanistische traditie. Sander Dekker moet beter weten, als liberaal in een lange traditie van respect voor de vele stromingen die ons land rijk is”, aldus Caroline Tax namens het comité.

Amateurisme NTR

Alle media-aandacht voor Dokter Corrie is goed geweest omdat ouders en scholen – die eerder van niets wisten – hierdoor gewaarschuwd zijn. Vele scholen zijn gestopt met uitzenden van het Weekjournaal. Zelfs Rutgers WPF (de vroegere Rutgersstichting) neemt in een email (in het bezit van het comité) aan een krantenredactie afstand van Dokter Corrie. In een lange email aan de NTR heeft het Comité Bezorgde Ouders inhoudelijke en didactische bezwaren uiteengezet. Helaas komt het amateurisme keer op keer terug. Een link naar www.sense.info (Rutgers WPF) met voor kinderen van tien jaar oud expliciete sekstips is op verzoek van bezorgde ouders van de website van NTR gehaald maar wordt via de leerlingensite van SchoolTV in een folder gewoon weer aangeboden. “Er is kennelijk een heel klein groepje medewerkers van de NTR die hun eigen manier van seks-denken perse wil opdringen aan onze kinderen,” aldus Yvonne Koopman.

Toezicht schiet niet tekort - Er is geen toezicht

Leden van de Raad van Toezicht hebben per email laten weten bezwaren te bespreken in de volgende vergaderingen, hoewel zij formeel niets over programma’s te zeggen hebben. Dit laat de mediadirecteur van de NTR in een email zelf ook welhaast trots weten. Toezicht op de publieke taak-omroep NTR laat staatssecretaris Dekker dus over aan… de publieke omroep. Yvonne Koopman: “Het klinkt als een slechte grap. Wij van wc-eend adviseren …wc-eend. De Raad van de kinderbescherming kijkt terecht met ouders mee, maar als de publieke taakomroep onze kinderen iets wil leren, kijkt kennelijk niemand mee. Wij bieden volgende week de petitie aan Kamerleden aan en roepen zoveel mogelijk ouders op deze nog te tekenen.” De petitie wordt aangeboden op 20 november, de internationale dag van de rechten van het kind.

“Weet je wat zo jammer is door al dit gedoe? Seks wordt voor jonge kinderen een slechte grap terwijl het iets moois en bijzonders is. Dat is gewoon hartstikke zonde”, aldus Yvonne Koopman en Caroline Tax.