Home | Dokter Corrie? | De regering | Petitie | Nieuws | Wie zijn wij? | In de media | Reageer

Nieuws

Dokter Corrie Show
gepubliceerd: 21 april 2016
Deze website is in oktober 2013 opgezet ter ondersteuning van de actie Stop dokter Corrie. In die periode maakte de uitzending deel uit van het Schooltv-weekjournaal dat wekelijks op veel basisscholen klassikaal werd gekeken. Een van de belangrijkste bezwaren van het actiecomité Bezorgde Ouders was dat kinderen uit groep 6-7-8 (ca 9 t/m 11 jaar) met dit programma onaangekondigd en zonder medeweten van de ouders een eenzijdige kijk op seksualiteit kregen opgedrongen onder het mom van ‘objectieve’ informatie.
Dokter Corrie is terug, maar nu kun je bij de uit-knop!
gepubliceerd: 10 maart 2015
Zondag 15 maart is een datum om in de gaten te houden. In ieder geval wanneer u kinderen hebt die op zondagavond zo rond de klok van 18.20 uur nog even tv mogen kijken voor het slapengaan. Dan begint namelijk De dokter Corrie Show, een programma met seksuele voorlichting voor kinderen vanaf 9 jaar.
De Dokter Corrie Show
gepubliceerd: 3 september 2014
Wie vorig jaar de discussie rond ‘dokter Corrie’ heeft gevolgd of zich juist afvroeg ‘waar gaat dit over’, krijgt vanaf januari 2015 uitgebreid de gelegenheid zichzelf een oordeel te vormen. Dan start de NTR namelijk met de Dokter Corrie Show. Met andere woorden, als de inhoud en tendens gelijk is aan het dokter Corrie item in het Schooltv-Weekjournaal, start de NTR een wekelijkse serie onder de algemene noemer seksuele voorlichting, met in werkelijkheid de propaganda voor een eenzijdige kijk op seksualiteit.
Persbericht - Bezorgde ouders woedend op staatssecretaris Dekker
gepubliceerd: 8 mei 2014
De bezorgde ouders die vorig jaar bezwaar maakten tegen het controversiële item ‘Dokter Corrie’ dat de NTR via haar schooltv weekjournaal op de basisschool uitzendt, hebben het gevoel dat staatssecretaris Dekker hun een klap in het gezicht geeft. Deze week schuift hij aan bij dokter Corrie om zelf over zijn pubertijd te vertellen. “Een staatssecretaris hoort neutraal te zijn. Maar tegen een enorme groep verontruste ouders zegt hij hiermee: Ik ben wel staatssecretaris, maar niet van jullie.”
NTR blijft ideologie verspreiden
gepubliceerd: 6 februari 2014
Tsja, we hebben het er weer over: dokter Corrie. Feit is dat de eenzijdige visie op relatie en seksualiteit nog steeds vanuit een overheid aangestuurde omroep, de NTR, over de hoofden van 10- en 11-jarigen wordt uitgegoten. Zo ook morgen 7 februari, als het gaat over condooms en de pil.
Petitie onder grote belangstelling aangeboden
gepubliceerd: 20 november 2013
Onder grote mediabelangstelling is dinsdag 19 november de petitie Stop Dokter Corrie aangeboden aan de Vaste Kamercommissie OCW. De tot dan toe 8000 verzamelde handtekeningen werden in het Tweede Kamergebouw aan voorzitter van mw A. Wolbert overhandigd. Een grote delegatie van de commissie was naar de overhandiging gekomen. Zo waren vertegenwoordigd de PvdA, de VVD, de SP, de SGP, de PVV, 50Plus en de CU in de persoon van Joël Voordewind die zelf over dit onderwerp Kamervragen heeft gesteld.
Fotoserie van de aanbieding van de petitie
gepubliceerd: 19 november 2013
Behalve de tientallen lenzen van de diverse media hadden we ook zelf een lens meegenomen. Daarmee maakten we de volgende fotoreportage.

Persbericht - 8.000 ouders protesteren op 19 november tegen Dokter Corrie
gepubliceerd: 17 november 2013
Dinsdag 19 november biedt het Comité Bezorgde Ouders bijna 8.000 handtekeningen aan de voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor OCW aan. Tijdstip is 13:45 uur. Ook andere Kamerleden zijn aanwezig. Het Comité zal de Kamer vragen deze petitie 25 november aanstaande te bespreken tijdens het wetgevingsoverleg Media.
Persbericht - ‘Kabinet steunt eenzijdige manier van seks-denken op SchoolTV’
gepubliceerd: 11 november 2013
Bezorgde ouders die ervoor pleiten ‘Dokter Corrie’ uit het SchoolTV Weekjournaal te halen, voelen zich in de kou staan. “Staatssecretaris Dekker werkt de opvoeding van onze kinderen tegen.” Het comité heeft drie grote problemen met zijn antwoorden aan Kamerlid Joël Voordewind over Dokter Corrie.
Chronologisch verloop stopdoktercorrie
gepubliceerd: 11 november 2013
Als Comité Bezorgde Ouders hebben we vanaf begin oktober aandacht gevraagd voor de bezwaren die onder een grote groep ouders, scholen en andere geïnteresseerden leeft ten aanzien van het programma Dokter Corrie in het Schooltv-Weekjournaal. De bezwaren gaan, samengevat, over het feit dat NTR Schooltv ongevraagd en op ongepaste wijze seksuele voorlichting opdringt in het Weekjournaal, waarbij de inhoud is bepaald door de liberale en eenzijdige kijk op seksualiteit van de ideologische club Rutgers WPF.
Petitie over de 3000 ondertekeningen
gepubliceerd: 30 oktober 2013
In drie weken tijd hebben ruim drieduizend mensen aangegeven dat ze vinden dat het programma-onderdeel Dokter Corrie in het schooltv weekjournaal moet stoppen. Bij diverse radio- en televisieprogramma’s is ons initiatief besproken of genoemd, zoals bijvoorbeeld Jeugdjournaal, RTL Late Night en Jinek. Diverse media hebben melding gemaakt van de commotie en op sociale media wordt er aandacht aan besteed.
Persbericht - Bezorgde ouders keren NTR Weekjournaal de rug toe
gepubliceerd: 15 oktober 2013
Bezorgde ouders zijn boos op de publieke taakomroep NTR. Vooralsnog wordt het contro­ver­siële item ‘Dokter Corrie’ nog wekenlang in het schooltv week­journaal uitge­zonden. Veel scholen en leerkrachten hebben inmiddels het gewaar­deerde NTR Schooltv Week­journaal de rug toegekeerd. De petitie op www.stopdoktercorrie.nl is in drie dagen tijd door bijna 1000 mensen getekend. Het comité kondigt acties aan.